'Hoe gaat het?'

'Hoe gaat het?' of 'hoe is het?' zijn vragen die wij allemaal dagelijks meerdere keren stellen aan de mensen die we ontmoeten en die zij aan ons stellen. Vaak denken we niet eens meer na over de vraag die we stellen of gesteld wordt. Je zegt het in het voorbij gaan, zonder na te denken. 

Is het je weleens opgevallen, dat sommigen je niet eens meer aankijken als ze het vragen? Vaak wil men niet eens weten hoe het echt gaat, het is als een soort 'hoi en dag' tegelijk geworden. En ja, ik zeg 'vaak' omdat dat is, wat het geworden is.

Iemand zei ooit eens tegen mij: 'als je aan iemand vraagt hoe het met ze gaat, dan moet je minimaal 20 minuten de tijd hebben om naar het (hele) antwoord te luisteren'

Een heel goed moto!

Als je aan iemand vraagt 'hoe gaat het?' dan kan je een antwoord krijgen die je niet verwacht. Meestal is het 'ok' of 'goed', maar als je een 'niet goed' of 'slecht' krijgt, moet je dus bereidt zijn om te luisteren naar de rest van het verhaal. Kan je dat niet, dan moet je het ook niet vragen!

Je hebt vast weleens gemerkt, dat als je je niet goed voelt en dat deelt met de mensen om je heen, hetzij via Social Media, zoals Facebook, Twitter enzovoorts of gewoon in een gesprek, dat je dan meestal hele fijne, mooie reacties krijgt. Deze reacties kunnen je helpen en je mood ineens omdraaien naar iets goeds, omdat je weet dat er een heleboel mensen om je geven en van je houden en dat is heel fijn!

Dat geldt uiteraard ook voor het wel goed voelen, ook dan krijg je leuke reacties.

Ook voor dit geval geldt "Horen of Luisteren?"

Meestal horen we dus een heleboel aan, maar echt luisteren .... daar is vaak geen tijd voor. Jammer!

Als je geen tijd hebt om te Luisteren, zeg dan alleen Hallo of Hoi! Maar vraag NIET 'Hoe gaat het?'

Fijne dag!

One Reply to “”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *