Collectief rouwen en bewuster worden

In deze tijden van veel onzekerheden is het wellicht verstandig meer om ons heen te kijken, te luisteren en te voelen.

De vogeltjes horen fluiten, de bloesems ruiken, luisteren naar de stilte in en om ons heen, de natuur zien ontwaken uit haar diepe slaap.

Net als de natuur ontwaken wij uit de droom die wij jaren- en eeuwenlang geleefd hebben.

Het is nu tijd om collectief te rouwen over wat was. Wat we achter ons gaan en kunnen laten. Waar we zonder kunnen en in sommige gevallen moeten.

En alvast vooruitkijken naar wat het ons brengt!

Ontwaken en zien wat we voor mogelijkheden hebben om het ‘anders’ te gaan doen. Beseffen wat we voor lief genomen hebben.

En hier onze lering uit trekken!

Wat willen we behouden zoals het was? Wat behouden we maar op een andere wijze en vooral dat wat we totaal anders willen.

Bewuster met elkaar verbonden zijn, dat is wat we hieruit kunnen halen!

Bewuster met elkaar bezig zijn. Meer tijd aan je gezin, partner en kids besteden. De tijd en aandacht met en voor je gezin, partner en kids anders indelen.

Het leven draait niet om geld en status!

Men wordt weer getriggerd om creatief te zijn, kijk maar naar al die filmpjes op internet en sociale media. Er worden tips gegeven, spelletjes gespeeld en verzonnen en muziek gemaakt met wat men in huis heeft.

Kinderen hebben niet zoveel nodig …. slechts de aandacht en liefde van hun ouders. Bijvoorbeeld: verre reizen zijn leuk en kunnen een mooie toevoeging aan hun leven zijn maar ze zijn geen vergelijk ten opzichte van de aandacht en liefde van ouders.

De mens heeft niet meer nodig dan de aandacht en liefde van zijn/haar dierbaren. Dus luister goed naar je lijf en de stemmetjes in je hoofd die hebben het goed met jou voor.

Dat is dan weer het mooie aan deze situatie, iedereen is meer thuis en bij elkaar.

Het draait om verbondenheid met elkaar en met de natuur. Het is tijd om collectief te rouwen om wat was en bewuster te worden van een toekomst die men graag zou willen.

Heb het goed!

~De Luisteraar~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *